Voor Scholen in de Kunst is een interactief werk ontwikkeld voor de officiële opening van het Eemhuis in de week van 12 juni 2014, de verjaardag van de stad Amersfoort.  Dit werk is ontwikkeld door samen met jongeren (13-17jaar) te spelen met ’touch sensitive’ technologie.

image

Inspiratie werd gevonden in de activiteiten binnen het Eemhuis. Zo ontstonden er vreemde zinnen door te lezen in de stuk gezaagde boeken van de oude collectie uit de Bibliotheek. Deze boeken werden door kunstenaars gebruikt voor het bouwen van de leeslounge.

IMG_5854

Voor het werk is er gebruik gemaakt van de makeymakey, een makers-kit om geleidend materiaal te koppelen aan de computer als interface voor vernieuwende interactie.

Tijdens de opening van de expositie voor jongeren werd er al geëxperimenteerd met hoeveel publiek de huid nog blijft geleiden!

 

Voor het maak proces hebben we ons spelenderwijs verdiept in het ontwerpen volgens regels zoals een computer dat doet. Volgens simpele regels maakten de jongeren gezamenlijk een ontwerp op papier met en complex resultaat om er vervolgens weer hun nieuwe ideeën en regels op los te laten. Dit volgens het principe van conditional design.

Screen Shot 2014-05-16 at 16.28.25

spelen tussen de regels

Voor de realisatie van het interactieve werk kregen we hulp van Leo van der Veen in zijn atelier nr37

Met dank aan Theo van Delft en Leo van der Veen