In de huidige samenleving is het gebruik van de verschillende mediatechnieken niet meer weg te denken. Niet alleen volwassenen kunnen de nieuwste snufjes besturen, maar ook kinderen weten er op steeds jongere leeftijd al prima hun weg in te vinden. Om meer bekendheid te geven aan de nieuwe mediatechnieken, ontwikkelt CabinD workshops op het gebied van kunst, techniek en duurzaamheid.

Vanaf 1 maart heeft CabinD een workshop over 3D Printing gegeven aan basisscholen in de provincie Utrecht. De 3Dprinter werd meegenomen naar de betreffende scholen, waar de kinderen de mogelijkheid hadden om hun getekende figuren 3D te laten printen. Voor vele is het gebruik van een 3D-printer nog een redelijk onbekend fenomeen. Door middel van deze workshop hebben al 700 kinderen kennis gemaakt met de mogelijkheden van de 3Dprinter. Een 3D-Printer kan printen wat je maar wil, van een stoel tot een vaas en ja, zelfs kleding. Dat deze workshop een groot succes is geworden, heeft CabinD te danken aan de goede samenwerking met Kunst Centraal, Rick Companje van Doodle3D, Ultimaker en FablabAmersfoort.

CabinD beperkt zich uiteraard niet alleen tot workshops over de 3D-Printer op basisscholen. Op het gebied van kunst, techniek en duurzaamheid kunnen er voor diverse doelgroepen allerlei workshops ontwikkeld worden. Wil je meer weten, neem gerust contact op met CabinD. Wat voor u onmogelijk lijkt, proberen wij werkelijkheid te laten worden!

Kijk hier voor meer informatie over kunst-educatie programma.  Andere workshops zijn ook te vinden via de site van FablabAmersfoort